Vraag eens in jouw omgeving hoeveel mensen er nog tv kijken. En dan niet via de verschillende streamingsdiensten, maar de zenders die in Nederland te verkrijgen zijn. Je komt dan al snel tot de conclusie dat veel mensen dit niet meer doen. Tegelijkertijd hebben mensen wel abonnementen op Netflix en Videoland, waar vaak verschillende tv-programma’s op aangeboden worden. Desondanks komen er regelmatig kijkcijfers voorbij dat mensen nog wel degelijk tv kijken. Maar hoeveel mensen zijn dit dan nog buiten jouw eigen omgeving? De aantallen blijken nog wel mee te vallen.

Nog net zo lang kijken

Regelmatig wordt er een kijkonderzoek uitgevoerd om te ontdekken hoeveel mensen er nog tv kijken. Hieruit blijkt dat het aantal tussen 2018 en 2019 nog niet veranderd was. Wel gaan steeds meer mensen over op streamingdiensten. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar het aantal abonnementen dat afgesloten is bij providers, maar ook naar het aantal minuten dat gekeken wordt. Zo kijken Nederlanders bijvoorbeeld gemiddeld 2,5 uur per dag naar de televisie. Het aantal minuten dat Nederlanders kijken via apps is wel omhooggegaan. Mensen kijken namelijk gemiddeld 16 minuten langer per dag via de app, en dit zal alleen maar gaan groeien.

De kijkcijfers liegen niet

Ook liegen de kijkcijfers er niet om. Wanneer er iets belangrijks op tv is, kijken er nog vele miljoenen via de televisie. Daarnaast zijn er altijd programma’s die op een bepaalde avond heel veel kijkers trekken. Hieruit kun je opmaken dat er nog altijd veel mensen naar de tv kijken. Overigen gaan in de hype mee, maar dan via bijvoorbeeld Videoland. Jongeren kijken vrijwel niet meer naar de standaardzenders, maar hebben wel allemaal abonnementen. De toekomst van tv ligt echter wel in hun handen en dit kan in de toekomst problemen op gaan leveren.

About Author

Onlino