Tech

Zo kies jij het geschikte alarmsysteem voor thuis

Zo kies jij het geschikte alarmsysteem voor thuis

Ben jij van plan om een nieuw alarmsysteem aan te schaffen voor jouw woning, maar ben je benieuwd waar moet je op letten? Er is tegenwoordig een breed aanbod van verschillende modellen waar je uit kunt kiezen. Om het je wat makkelijker te maken geven we je in dit artikel een aantal handige tips, zoals het verschil tussen een draadloos en een bedraad alarmsysteem woning. Op die manier kun jij goed voorbereid op zoek gaan naar een geschikt alarm en optimaal genieten van het woonplezier.

Alarm met of zonder bedrading

Er zijn alarmsystemen verkrijgbaar met bedrading of zonder bedrading. Wanneer je een alarminstallatie woning aanschaft, is het verstandig om allereerst te bepalen of je een draadloos of bedraad apparaat wilt hebben. Het voordeel van een bedraad alarmsysteem is dat deze vaak goedkoper is. Een draadloos alarm kost vaak iets meer. Een draadloos systeem werkt op batterijen, via een wifi-verbinding. Werkt het wifi-signaal niet optimaal? Dan kan het zijn dat de veiligheid van een draadloos alarmsysteem niet optimaal is in de woning.

Geluidsalarm of stil alarm

Daarnaast kun je kiezen tussen een stil of een luid alarm. Met een stil alarmsysteem wordt bij een verdachte situatie automatisch een melding doorgestuurd naar de smartphone of tablet. Door middel van een digitale camera kun je via de app direct meekijken naar de beelden om te zien wat er aan de hand is, ook wanneer je zelf niet thuis bent.

Een andere optie is een geluidsalarm die daadwerkelijk afgaat wanneer iemand binnen probeert te komen. Via een bewegingssensor gaat er direct een luid alarm af wanneer een onverwachte beweging wordt gedetecteerd. Dit luide alarm zal de inbreker flink afschrikken en ervoor zorgen dat hij er sneller vandoor gaat.

Bepaal het aantal camera’s

Kijk goed naar het aantal ramen en deuren in jouw woning om te bepalen hoeveel camera’s je nodig hebt. Via welke ramen en deuren zou een ongewenste indringer bijvoorbeeld binnen kunnen komen? Hoeveel camera’s wil je plaatsen zodat je een zo goed mogelijk overzicht hebt wanneer je de camerabeelden bekijkt? Probeer de woning te bekijken door de ogen van een inbreker en bepaal zo welke plekken het meest risicovol zijn.

Digitale alarmsystemen kunnen gemakkelijk worden verbonden met de cloud. Zo kunnen de camerabeelden direct op de cloud worden opgeslagen. Heel handig, want op die manier kun je de beelden altijd later nog eens terugkijken. Vergeet niet direct 112 in te schakelen wanneer je een verdachte situatie signaleert. Op die manier zijn de hulpdiensten op de hoogte van de situatie en kunnen zij direct ingrijpen wanneer dit nodig is.

About Author

Onlino