Tech TV Internet

Zo kies je internet voor bij jou thuis

Zo kies je internet voor bij jou thuis

Je kunt tegenwoordig haast niet meer zonder: een goede internetverbinding thuis. Zeker met het thuiswerken wat nu vrijwel standaard is en de grote mogelijkheden wat betreft internet, is wifi thuis een must. Maar je wil natuurlijk wel een goede internetverbinding voor een lage prijs, en wifi wat niet steeds schommelt of onbetrouwbaar werkt. Hoe zoek je voor jou de beste internetprovider?

Kies de juiste internetaansluiting

Er zijn een aantal verschillende manieren waarop je internet aan kunt sluiten bij jou thuis. Zo kun je het doen via een telefoonkabel (die vaak al in huis ligt) oftewel DSL, glasvezel of kabelverbinding (via een televisiekabel). Glasvezel is hierbij de meest populaire optie, en een groot deel van Nederland kan hier al gebruik van maken. Heb je deze mogelijkheid (nog) niet? Dan kun je kiezen voor DSL of kabelverbinding.

Het verschil tussen DSL en kabelverbinding zit hem in het volgende. DSL gaat via de telefoonlijn, maar de snelheid van het internet is afhankelijk van een paar dingen. Bij een kabelverbinding is dit niet het geval. Zit je op een gunstige locatie dicht bij een DSL-wijkcentrale? Dan is je kabel korter, en hoe korter de kabel hoe sneller je internet is. Woon je erg ver van de wijkcentrale af? Dan kan het zijn dat je internet enorm traag is, en dat is niet fijn. Helaas is het in sommige gevallen zo dat je geen andere keuze hebt, wat niet ideaal is. Maar zo is het nou eenmaal, en hier is weinig aan te doen. Gelukkig hebben we het hier over ADSL, en is deze optie al redelijk aan de oudere kant. VDSL is een modernere optie, en meer mensen kunnen hier gebruik van maken. Deze internetverbinding zal een stuk sneller zijn dan ADSL, en dat is dus wel weer gunstig. Bovendien is DSL internet vaak aan de goedkopere kant.

Internet aansluiten op de tv kabel

Heb je geen telefoonkabel en ook geen glasvezel? Dan zal het via een coax-kabel oftewel de televisiekabel moeten. Het voordeel hieraan is dat er bijna geen snelheid verloren gaat, wat ervoor zorgt dat je dus eigenlijk altijd snel en stabiel internet hebt. Een nadeel is dan weer dat je dit alleen in combinatie met een televisieabonnement af kunt sluiten en het wordt dus ook direct wat duurder, maar je hebt wel een stabiele en snelle verbinding.

Heb je een keuze gemaakt tussen glasvezel, DSL en kabelverbinding? Dan kun je online prijzen vergelijken en kijken naar hoe veel Mb/s je nodig hebt en wat je per maand kwijt wil. Online internet vergelijken is heel makkelijk en waarschijnlijk heb je zo je keuze gemaakt, bijvoorbeeld met Prijsvergelijken.nl.

About Author

Onlino