Tech Internet

Dit is waarom elektrisch rijden steeds interessanter wordt

Dit is waarom elektrisch rijden steeds interessanter wordt

Je hoort het steeds vaker: mensen die kiezen voor een elektrische auto. Dit komt waarschijnlijk omdat mensen de voordelen in gaan zien van dit ‘nieuwe’ rijden. Een van de grootste voordelen ervan is natuurlijk dat dit beter is voor het milieu. Zit jij te twijfelen of een elektrische auto bij jou past? Lees in dit artikel de pluspunten van elektrisch rijden.

1 Beter voor het milieu

Waar we het net al even kort benoemden, is elektrisch rijden beter voor het milieu. Je stoot namelijk geen schadelijke gassen uit wanneer je rondrijdt in de nieuwste Tesla. Zo zal je de aardbol niet belasten met stikstof, fijnstof en CO2. Dit is dan ook voor veel mensen de reden waarom ze kiezen voor een elektrische auto. Daarnaast ben je goed bezig als je jouw elektrische auto oplaadt met zelfopgewekte groene stroom. Wil jij ook de weg trotseren met zo’n elektrische auto? Een Tesla financial lease je al vanaf 525 euro per maand.

2 Portemonnee blij, jij blij

Wanneer je overstapt van een benzine- of dieselauto naar een elektrische auto, zal je merken dat dit een stuk goedkoper is. Zo hoef je geen wegenbelasting te betalen wanneer je eigenaar bent van een elektrische auto. Ook is elektriciteit goedkoper dan benzine en diesel. Thuis opladen is gemiddeld zo’n vijftig procent goedkoper dan rijden op brandstof. Hoewel een elektrische auto wel duurder is in de aanschaf, zullen de kosten tegen elkaar opwegen. Gelukkig hoef je niet meteen een smak met geld neer te leggen. Je kunt bijvoorbeeld een elektrische auto leasen op basis van financial lease, zodat je meteen economisch gezien eigenaar bent geworden.

3 Veel aanbod

De markt qua elektrische auto’s wordt steeds uitgebreider. Waar je vroeger nog maar een paar elektrische auto’s zag rijden op de weg is dat vandaag de dag het tegenovergestelde. Omdat elektrisch rijden zo populair wordt, wordt het aanbod ook een stuk groter. Zo heeft bijna ieder automerk wel een elektrische auto op de markt gebracht, waaronder Volkswagen die de Golf heeft omgetoverd tot een elektrische variant. De Volkswagen e-Golf lease je al binnen een paar minuten, zodat ook jij kunt genieten van de vele voordelen.

4 Lage bijtelling voor ondernemers

Om even voort te borduren op het leasen van een elektrische auto: dit scheelt je als ondernemer een heleboel. Zo betaal je een lager bijtellingstarief voor een elektrische auto dan een benzine- of dieselauto. Dit geldt ook voor ondernemers die de elektrische auto voor privéafspraken gebruiken. Wel is het opletten geblazen, want ieder jaar gaat de bijtelling voor elektrische auto’s een stukje omhoog. In 2026 is het de bedoeling dat de bijtelling even hoog is als de andere auto’s. Daarom is nu het juiste moment om te kiezen voor een elektrische auto.

About Author

Onlino