Tech

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een gaming pc

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een gaming pc

De game markt ontwikkelt zich razendsnel. Zo kun je niet alleen om de haverklap nieuwe games vinden, maar zijn er ook steeds betere gaming pc’s en gaming monitoren te vinden. Een overvloedig aanbod zorgt ervoor dat we ons steeds bewuster gaan verdiepen in verschillende varianten. Voor de fanatieke gamers onder ons is het goed om bepaalde verwachtingen voor jezelf op een rijtje te zetten. Maar, waar moet je nu op letten en welke gaming pc past bij mij? In dit artikel nemen we je graag mee in de belangrijkste aspecten.

Videokaart

Voor veel mensen is het hebben van een gaming pc de normaalste zaak van de wereld. Het is een must wanneer je van gamen houdt en biedt een uitstekend platform voor games. Bij het investeren van een gaming pc is het ook verstandig om te investeren in een videokaart. Deze kaart bepaalt namelijk welke games je kan spelen en hoeveel beelden er per seconde op je scherm verschijnen. Hoe beter de videokaart, hoe beter de weergave en het soepele verloop van het spel. Doordat de gaming markt grote sprongen maakt, kan het zo zijn dat een videokaart die nu het beste wordt gerankt, over vijf jaar helemaal onderaan de lijst staat. Het is daarom goed om te beseffen dat je beter kunt investeren in een goede, nieuwe kaart voordat je ‘nieuwe’ videokaart binnen no-time onderaan staat. Dat zou zonde zijn!

Snelheid van de processor

Ondanks dat een goede videokaart een grote invloed uitoefent op de snelheid van je games, kan de snelheid van de processor jou nét dat beetje extra geven. De meest bekende leveranciers voor gaming pc’s zijn AMD en Intel. Om een keuze tot een juiste processor te maken, is het goed om te bedenken welke type gamer je bent. Wanneer je een gamer bent die veel speelt via de webbrowser, dan is de processor snelheid minder van belang. De snelheid van de processor is van groter belang wanneer je graag moderne 3D-games wilt spelen. Wanneer je twijfelt over welke processor je nodig zult hebben, dan is het verstandig om je goed te laten informeren bij een professional.

Geheugen

Het geheugen van een gaming pc bestaat uit drie onderdelen, namelijk het grafisch geheugen, het werkgeheugen en het opslaggeheugen. Een gemiddelde gaming pc komt uit op 3-4 GB grafisch geheugen. Dit wordt ook wel het geheugen van de videokaart genoemd. Het werkgeheugen is het onderdeel waar de informatie wordt opgeslagen. Hoe meer werkgeheugen je hebt, hoe sneller de pc wordt. De meeste gaming pc’s hebben een geheugen van ongeveer 8 GB. Tot slot heb je het opslaggeheugen wat een belangrijk onderdeel is wanneer je veel games en programma’s wilt installeren. Het is hierbij een aanrader om te kijken naar een gaming pc die zowel SSD-opslag combineert met opslaggeheugen.

About Author

Onlino