Tech TV Internet

Alles wat je moet weten over het verschil tussen DVI en HDMI

Alles wat je moet weten over het verschil tussen DVI en HDMI

Om een apparaat aan te sluiten op een beeldscherm heb je vaak een kabel nodig. Er zijn allerlei verschillende kabels te vinden die allemaal een andere werking hebben. Zo heb je de VGA-kabel die tegenwoordig bijna niet meer wordt gebruikt door de lage resolutie. Bovendien hoor je het geluid niet. De opvolgers van de VGA zijn de DVI en HDMI. In sommige gevallen moet je een DVI naar HDMI-kabel gebruiken om je apparaat aan het werk te krijgen. Wil je meer weten over de DVI naar HDMI-kabel? Blijf dan vooral even verder lezen voor meer informatie.

DVI

Misschien is het eerst handig om uit te leggen wat DVI is. DVI is de afkorting voor Digital Visual Interface. De DVI-kabel bestond al voor de HDMI-kabel, maar kwam na de VGA-kabel. Een DVI-kabel kan zowel digitale, als analoge videosignalen overbrengen. Het is goed om te realiseren dat alleen het beeld wordt overgebracht en dus niet het geluid. Voor het geluid heb je toch echt een andere manier nodig. Dit kan bijvoorbeeld een 3.5 mm jack connector zijn.

HDMI

Maar wat is HDMI dan precies? HDMI staat om precies te zijn voor High Definition Multimedia Interface. Een HDMI-kabel kan juist wel video- en audiosignalen overbrengen naar de televisie of een monitor. Dit betekent dat je geen extra kabel nodig hebt om het geluid te kunnen horen. De HDMI-kabel is om die reden dan ook zeer populair in deze tijd. De meeste elektronische apparaten zullen dan ook een HDMI-aansluiting hebben.

Van DVI naar HDMI

Op het moment dat je alleen DVI-aansluiting hebt op het beeldscherm en een HDMI-aansluiting op een apparaat, zal je moeten kijken naar dvi naar hdmi kabels. Alleen met zo een kabel kan je het beeldscherm op het apparaat aansluiten. Het is hierbij belangrijk dat je een audiokabel aanschaft. DVI brengt uiteraard nog steeds alleen beelden over en geen geluid. Verder is het niet zo lastig om de DVI naar HDMI-kabel te gebruiken. Het spreekt allemaal wel een beetje voor zich.

Voordelen van HDMI

Hoewel de HDMI populairder is, kom je DVI alsnog overal tegen. Er zijn een aantal voordelen van HDMI te benoemen. De kwaliteit van de videobeelden is bij HDMI echt hoog. Om die reden wordt een HDMI-kabel vaak gebruikt voor een televisie. Hiernaast heb je maar één HDMI-kabel te hebben om geluid en beeld over te brengen. Een HDMI-kabel is alleen niet handig als je een apparaat op meerdere monitoren wil aansluiten. Dan zal je een andere kabel nodig hebben om dit voor elkaar te krijgen.

About Author

Onlino