Tech

Een goede vlog maken? Lees hier wat je nodig hebt

Een goede vlog maken? Lees hier wat je nodig hebt

Vloggen is tegenwoordig een onmisbaar fenomeen. Steeds meer mensen besluiten om te vloggen om aan de rest van de wereld te laten zien wat hij of zij meemaakt. Als je ook van plan bent om te vloggen, is het wel belangrijk dat je goede apparatuur hebt. Hieronder worden de belangrijkste spullen op een rijtje gezet. Wil jij weten wat voor apparatuur je precies nodig hebt? Lees dan snel hieronder verder zodat jij snel kan beginnen met vloggen!

Goede vlog camera

Het belangrijkste voor een vlog is natuurlijk een goede vlog camera. Met een camera kan je beelden maken die je kan verwerken in een vlog. Een goede vlog camera hoort een microfoon-aansluiting te hebben. Het zou al helemaal ideaal zijn als je een kantelbaar scherm hebt. Zo kan je altijd tijdens het filmen even kijken of alles goed in beeld staat en of het beeld scherp is. Als het beeld niet scherp is, heb je niets aan de gemaakte beelden. Het is ook altijd verstandig om te kijken of de vlog camera niet te zwaar is.  

Voldoende geheugen

De beelden die je maakt met de vlog camera moeten wel ergens opgeslagen worden. De beelden worden opgeslagen op een geheugenkaart. Het is dus van belang dat je een geheugenkaart aanschaft waar veel materiaal op kan worden opgeslagen. Het zou zonde zijn als je uiteindelijk geen beelden hebt, omdat er niet genoeg geheugen was. Het is slim om meerdere geheugenkaarten aan te schaffen zodat je er altijd één klaar hebt liggen. Goede voorbereiding is het natuurlijk het halve werk.

Fijne selfiestick

Een selfiestick is niet een nieuwe gadget op de markt. Het bestaat al jaren. Vroeger werd het voornamelijk gebruikt voor telefoons. Met een selfiestick kan je namelijk meer in beeld brengen. Een geschikte selfie stick is ook te gebruiken voor bijvoorbeeld een vlog camera. Het is wel belangrijk om dus een selfiestick aan te schaffen die de camera kan houden. Sommige selfiesticks zijn dus alleen bedoeld voor een telefoon en als vlogger heb je daar niet zoveel aan. Let daar dus goed op.

Stabiel statief

Vlogs betekenen tegenwoordig niet dat je alleen maar met de hand hoeft te filmen. Om die reden kiezen vloggers er steeds vaker voor om een statief te gebruiken. Een statief is eigenlijk een standaard waar je de vlog camera op kan monteren. Die statief kan je vervolgens op de grond of op een tafel zetten. Met een statief weet je in ieder geval dat het beeld niet beweegt. Zo kan je vrij bewegen, omdat je de vlog camera niet meer in je handen hoeft te houden. Een statief is ideaal als je een timelapse wil maken.

About Author

Onlino